Trimkurs 20 och 21 jan-24.

Vardagstrimning och utställningstrimning!

Vi kommer att vara i NÄKK´s klubblokal i Vänersborg på Torpavägen 3.

Föranmälan krävs och anmälan och info till Annika Hammar mob.nr 073-8059452 eller

mail: ripplings2009@gmail.com.

Kostnad: 500 kr/dag. 

Betala med Swish: 1235640636, BG: 173-1686 eller PG: 715402-4

Antal platser, 8 st hundar.
  
Lättare fika ingår, smörgås o kaffe + en kaka. Tid båda dagarna 11-15.

Annika Hammar från Ripplings kennel kommer att vara handledare.

Du kan välja dag, lördag 20 jan, då kommer det att bli vardagstrimning eller söndag 21 jan då det blir ren utställningstrimning.

Här har du som medlem en ypperlig chans att få att se och lära dig hur du ska vardagstrimma din springer. Springer spaniels har ju en del päls och det kan se olika per individ.

En del har hur mycket päls som helst och en del lagom eller lite men det ska ju skötas framför allt öronen 
behöver klippas på insidan där det kan bli mycket päls och det blir varmt och en grogrund till svampinfektioner, örinflammtion om man har otur.

Även tassarna behöver klippas ut lite under, mellan trampdynor där det kan bildas tovor med smågrus i som kan göra ont. Men som sagt, du får mycket tips på kursen.

Du ska ta med trimverktyg en trimmer, som en Andis superspeed med skär 10 eller en Moser(Har du inte någon trimmer får du låna) En effileringssax 46 tänder, en rak sax och en liten sax till tassar.
 

En kam som är bra till tovor är Spratts storlek 70. Sen lite olika kardor och borstar. och har du en bur att sätta hunden i så ta med den ifall din hund behöver vila lite eller sitta i bilen tänk då på att det kan bli kallt om det är kyligt väder ute.

Varmt välkomna !